Νίκος Λαμπρίδης

Νίκος Λαμπρίδης

Νίκος Λαμπρίδης

Βιογραφικό

Web Designer / Web Developer

 

Ονομάζομαι Νίκος Λαμπρίδης και η πρώτη μου επαφή με την κατασκευή ιστοσελίδων ήταν το 2000, εργαζόμενος τότε ώς υπεύθυνος μηχανογράφησης στο αρχιτεκτονικό γραφείο Betaplan στην Αθήνα. Η εταιρεία είχε περίπου 40 άτομα προσωπικό και τότε δημιουργήθηκε η ανάγκη επικοινωνίας και διαμοιρασμού αρχείων και εγγράφων μεταξύ των εργαζομένων. Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω μια ιστοσελίδα η οποία θα λειτουργούσε ως portal εσωτερικά του δικτύου (Intranet site). Στην συνέχεια έφτιαξα και την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Έπειτα ασχολήθηκα με την γλώσσα προγραμματισμού HTML και το Dreamweaver και δημιούργησα αρκετές στατικές ιστοσελίδες. Με την πάροδο των χρόνων, ακολούθησα την εξέλιξη του χώρου και το 2009 ξεκίνησα να δημιουργώ δυναμικές ιστοσελίδες με το CMS της Joomla. Τότε εργαζόμουν στην Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου – Λήμνου και έχοντας γνώσεις δυναμικών ιστοσελίδων, δημιούργησα νέο Intranet site για τις ανάγκες του προσωπικού της τράπεζας.

Το 2013 δημιούργησα δική μου επιχείρηση και ασχολήθηκα κυρίως με τις υπηρεσίες κατασκευής ιστοσελίδων. Τότε γνώρισα και το CMS της Drupal και κατασκεύασα αρκετές όμορφες ιστοσελίδες.

Κάποια στιγμή το 2015 δουλεύοντας ως freelancer με πελάτες στο εξωτερικό, μου ζητήθηκε να αναλάβω την υποστήριξη ιστοσελίδων φτιαγμένες σε WordPress. Βλέποντας τις δυνατότητες επεκτασιμότητας, της ευκολίας διαχείρισης για τους χρήστες και την φιλικότητα στις μηχανές αναζήτησης (SEO), αποφάσισα να ασχοληθώ μόνο με το WordPress και έχω δημιουργήσει δεκάδες ιστοσελίδες και eshop σε ευχαριστημένους πελάτες.

Παράλληλα με την κατασκευή, στη Lemonart ασχολούμαστε και με υπηρεσίες digital marketing, την προώθηση των ιστοσελίδων στην Google και στα κοινωνικά δίκτυα Facebook, Instagram.

Το 2023 δημιουργήσαμε μαζί με την Έφη Μυρμίγκου το brand της Λέσβου «Παπαλίνες». Η αγάπη μας για το νησί των γονιών μας, οι παιδικές αναμνήσεις και τα ακούσματα της ντοπιολαλιάς των παππούδων και γιαγιάδων μας, ήταν η αφορμή για να ασχοληθούμε με την τοπική διάλεκτο της Λέσβου, δημιουργώντας προϊόντα με προσεγμένο design και αρκετή δόση χιούμορ.

Το επάγγελμα που ακολούθησα είναι ενδιαφέρον, μου αρέσει αλλά θέλει υπομονή, ευελιξία και συνεχή ενημέρωση.

Υπομονή, διότι ο κόσμος του διαδικτύου συνεχώς αλλάζει και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες λύσεις, με αποτέλεσμα να πρέπει να δοκιμάσεις και να ψάχνεις συνεχώς τρόπους να λύσεις ένα πρόβλημα.

Ευελιξία, διότι υπάρχει ανταγωνισμός και θα χρειαστεί να ασχοληθείς και με νέες υπηρεσίες.

Ενημέρωση, διότι ο χώρος της πληροφορικής συνεχώς εξελίσσετε και θα πρέπει να μπορείς να ανταπεξέλθεις στις νέες τεχνολογίες.

Τομείς εξειδίκευσης

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ

Κατασκευή και υποστήριξη ιστοσελίδων WordPress.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Κατασκευή και υποστήριξη eshop σε Woocommerce.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ DIGITAL MARKETING

Προώθηση ιστοσελίδων στα social networks Facebook και Instagram, βελτιστοποίηση SEO.

Εκπαίδευση

  • ΠΤΥΧΙΟ ΙΕΚ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ MICROSOFT SQL SERVER 2005 DATABASE
  • ONLINE ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ SYMANTEC
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ MICROSOFT MICROSOFT INTERNET SECURITY AND ACCELERATION SERVER
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ MICROSOFT EXCHANGE SERVER